Ergonomi - hjælp til gode holdninger

Krebs Ergonomi - for tandlæger og tandlægeklinikker

Arbejdet som tandlæge kan give forskellige gener i bevægeapparatet. Dette kan, udover at påvirke tandlægens hverdag, også have konsekvenser for hele klinikken.

Hvis du ønsker hjælp til, hvordan du kan forbedre ergonomien i dine arbejdsstillinger, fx. når du har patienter i stolen, kan Krebs Ergonomi hjælpe dig og evt. hele klinikken.

Krebs Ergonomi tilbyder forskellige kurser indenfor Ergonomi på tandlægeklinikker - både til enkeltpersoner og til hele tandlægeklinikken. 

Personlig Ergonomisk førstehjælp

Uanset om du allerede har fået gener eller du ønsker en forebyggende hjælp, kan Krebs Ergonomi rykke ud på jeres klinik, med stor erfaring i at finde hverdagens syndere. Du kan få hjælp til at implementere de ændringer, der skal til, for at kunne aflaste og afhjælpe både små og store gener. Du kan også få individuel vejledning i, hvordan du kan forbedre ergonomi i løbet af din arbejdsdag. Vejledningen kan gives til den enkelte person eller til et enkelt team på klinikken. 

Ergonomisk Power-Boost

1 - Undervisning af hele personalet på klinikken
Med fokus på den enkelte, klinikken og patienterne. Kurset foregår delvist med patienter i stolen, hvorved man kan afprøve de gode råd med det samme. Dette giver en bedre basis for, at kunne implementere de ergonomiske teknikker i arbejdssituationerne. Kurset består af teori/undervisning på klinikken og arbejde med egne patienter. Dagen afsluttes med øvelser for skuldre/nakke.

2 - Tandteamet i ergonomisk balance
Dette kursus har fokus på præcist jeres omgivelser, hele teamet og den enkelte medarbejder. Teamet udrustes til, at optimere den måde I arbejder på og til at forebygge og eliminere dårlige vaner. Undervisningen består af teori og praksis og der vil være indlagt tid både med og uden patienter. Dagen afsluttes med øvelser for skuldre/nakke.

Her kan du finde mere information om Krebs Ergonomi og de forskellige kurser.


Tandlægeforeningens kampagne om gode arbejdsstillinger

Tandlægeforeningen har lavet kampagnerne ”Tandlæge, pas på dig selv” og "Tandlæge, pas på din arbejdsstilling", som sætter fokus på tandlægers arbejdsstillinger. I den forbindelse har Tandlægeforeningen lavet to film om ergonomi og øvelser, som kan anvendes til at forebygge og reducere fysiske gener.

Tandlæge pas på dig selv - øvelser.

Tandlæge pas på din arbejdsstilling - arbejdsstillinger.

Du kan finde mere information om ergonomi på arbejdspladsen i BrancheArbejdsmiljøRådets vejledning:Ergonomi i tandplejen

 

 
 
 
Kontakt & Bestil
39 46 00 80
 
 
 
Ring mig op
Send os dine oplysninger - så ringer vi til dig

ringmigop

Ring mig op