Fra gult til blåt kort - når du rejser

09.11.2011

Der er to ting du bør gøre, hvis regeringens forslag om at sløjfe det gule korts rejsesygeforsikring bliver virkelighed: Bestil det blå EU-kort med det samme og sørg for, at du har en rejseforsikring.

Regeringen foreslår nye regler på sygesikringsområdet

Regeringen vil fjerne rejsesygeforsikringen fra det gule sundhedskort (sygesikringsbeviset). I stedet vil det være det blå EU-sygesikringskort, du skal have med i lommen, når du er ude at rejse i Europa (EU/EØS-lande).

Hvis de nye regler bliver vedtaget, betyder de at:

  • Det gule sundhedskort ikke længere vil indeholde nogen form for rejsesygesikring til behandling i udlandet.

  • Den behandling man fremover kan få via det blå kort hos læge/sygehus i udlandet, følger de lokale regler for eventuel egenbetaling og de lokale standarder for behandlingstilbud og kvalitet.

Forsikringsoplysningens anbefalinger

Forsikringsoplysningen opfordrer til, at du bestiller det blå kort og supplerer med din egen rejseforsikring:

- Man kan lige så godt allerede nu bestille det blå kort hos sin kommune. Så har man denne basisdækning på plads. Men samtidig bør man undersøge, om man har en rejseforsikring. Ellers er min klare anbefaling, at man køber en, siger Riccardo Krogh Pescatori, konsulent i forsikringsoplysningen - og uddyber:

- Hvis de nye regler bliver vedtaget, vil det bliv e endnu vigtigere at have sin egen forsikring. En rejseforsikring dækker bl.a. behandlingsudgifter, hjemtransport og akut hjælp. Så er man sikker på at være dækket ind, og man behøver ikke bekymre sig om de nye regler.

(Kilde: Forsikring & Pension, 7. november 2011)

Se mere her om forskellen på gult og blåt kort 

Køb en rejseforsikring

Hos Tandlægernes Tryghedsordninger kan du købe en årsrejseforsikring, som dækker hele din husstand på dine rejser - hele året rundt. Du kan læse mere om vores rejseforsikring her. Hvis du er i tvivl om du allerede har en rejseforsikring, kan du kontakte os på telefon 39 46 00 80 eller sende os en mail på web@tryghedsordningerne.dk


Klik her for at gå tilbage til forrige side